Android mi iOs mu? Arasındaki farklar

/ 29 Ekim 2017 / 1.233 / yorumsuz
Android mi iOs mu? Arasındaki  farklar

Android VS iPhone Savaşında Android’in 6 Başarısı

Akıllı telefon pazarında işletim sistemi konusunda da büyük bir savaş yaşanıyor. Apple tarafından kullanılan İOS işletim sisteminin en dişli rakibi olan Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi arasında yaşanan rekabet her geçen gün biraz daha artarken iki şirketin birbirlerini geçmek için verdikleri muazzam bir teknoloji savaşı yaşanıyor. İOS bu konuda yılsonu verileri ile rakibini geçmeyi başarırken Business Insider tarafından yapılan inceleme Android işletim sisteminin rakiplerini geride bıraktığı 6 özellik listelendi.

Hızlı Şarj Özelliği 

Android işletim sistemini kullanan Galaxy S7 ve Pixel cihazlarında kullanılan hızlı şarj özelliği akıllı telefon teknolojisinde yaşanan en büyük sıkıntılardan biri olan şarj sorununu ortadan kaldırıyor. Bu özellik ise ne yazık ki İOS işletim sistemini kullanan iPhone serisi telefonlarda yok.

Kablosuz Şarj Özelliği 

Yine Android kullanan en iddialı cep telefonu modellerinden biri olan Samsung ve Google tarafından üretilen bazı cep telefonlarında kullanılan kablosuz şarj özelliği yine iPhone modellerinde yer almıyor. Ancak iPhone 2017 yılında çıkaracağı yeni modelinde bu özelliğinde bulunacağı iddia ediliyor.

Ekstra Depolama Alanı 

İOS cihazların pek çoğunda olduğu gibi iPhone modellerinde ekstra depolama alanı yer almıyor. Pek çok Android cihazda ise bu özellik mevcut.

Çift Sim Kart Kullanma Özelliği 

iPhone telefonlarda çift sim kart kullanma özelliği bulunmazken bazı Android modellerinde çift sim kart kullanma özelliği yer alıyor.

Browser Seçme Özgürlüğü 

Android cihazlarda kullanmak istediğiniz browser seçme özgürlüğünüz bulunurken iPhone ise sadece kendi tarayıcısını kullanmanıza izin veriyor.

Kulaklık Girişi Sorunu 

Android cihazlarda kulaklık girişi bulunurken geçen sene kullanıma sürülen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde kulaklık girişi iptal edildi.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz