2017 Android tabletlerde Google Asistan Yok mu?

/ 29 Ekim 2017 / 1.952 / yorumsuz
2017 Android tabletlerde Google Asistan Yok mu?

Google Assistant Android Tabletlerde Yok!

Google tarafından geliştirilen Google Assistant uygulaması uzun süredir Android işletim sistemini kullanan tablet sahipleri tarafından bekleniyordu. Android işletim sistemine sahip olan cep telefonlarında kullanıma açılan Google Assistant uygulaması cihazlara kademeli olarak gönderilmeye başlanırken tablet kullanıcılarına ise kötü bir haber geldi. Google yetkilileri yapmış oldukları açıklamada asistan uygulamasını tabletle dağıtmak gibi bir planlarının olmadığını duyurdu.

Güncelleme Neden Tabletlere Verilmiyor?

Büyük bir heyecanla Google tarafından geliştirilen yeni güncellemeleri almayı bekleyen tablet sahiplerini üzen haberin ardından akıllarda “neden?” sorusu oluştu. Google yetkilileri “Assistant, Android Marshmallow ve Nougat telefonlarına Google Play Services ile sunulacaktır ve tabletleri içermeyecektir.” açıklamasında bulunurken gerçek nedenin şirketin geliştirdiği yeni telefonlara odaklanması olduğu iddia edildi.

Özellikle de Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefon modellerinin geliştirilmesi için yoğun mesai yapan Google’ın bu nedenle şu anda başka işlere yoğunlaşmayı tercih etmediği iddia ediyor. Zaten hatırlanacağı üzere Google Pixel markalı cihazlarda bir süre önce mikrofon arızası olduğu iddia edilmiş, şirket yetkilileri yapmış oldukları incelemede donanımsal bir sorun olduğunu tespit ederek arızalı telefonları ücretsiz olarak garanti kapsamında tamir edeceklerini duyurmuştu. Geri çağrılan cep telefonları ise şirket adına büyük bir eksi olarak hanelerine yazılmış, bu durumu telafi etmek için ise hummalı bir çalışma başlamıştı. İşte tüm bu karışıklığın içinde ne yazık ki tablet sahipleri ikinci plana itilmiş oldu.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz