Rastgele Windows şifresi oluşturma 2019

/ 29 Haziran 2019 / 1.523 / yorumsuz
Rastgele Windows şifresi oluşturma 2019

Bugün sizlere Windows platformunda rastgele şifre konusunda bazı bilgileri aktaracağız. Bir önceki yazımızda sizlere nasıl güçlü ve kırılması zor olan şifre oluşturabileceğinizi anlatmıştık. Şimdi ise Windows platformunda rast gele parola üretme konusunda bazı detaylara değineceğiz.

Her ne kadar şifre veya parola terimlerini kullansak da bu yazımızda iki kelimeyi de aynı anlam için kullandığımızı belirtelim. Windows platformunda çok az bilinen rastgele şifre üretme veya oluşturma konusunda gizli kodlar hakkında detaylara da değineceğiz.

Windows kullanıcıları bilgisayarlarının güvenliği sağlamak için veya yabancıların bilgisayarınızı açmasından rahatsız oluyorsanız bir şifre belirlemeniz gerekiyor. Şifre koyarken mutlaka güçlü ve tahmin edilmesi zor olan bir şifre kullanmanız gerekmekte. Bu konuda ise sistem ve yapay zeka daha çok öne çıkmaktadır.

Random (rastgele) şifre oluşturma

Random anlam bakımından rastgele anlamını taşımaktadır. Tesadüf şifre üretmek isteyenler dos komutu üzerinden faydalanacaktır. CMD.exe üzerinden dos penceresini açabiliriz.

Dos ekranı açıldığında ise “net user kullanıcıadı /random” komutunu yazın ve enterlayın. Ek olarak komutu yazarken tırnak işaretlerini yazmayacaksınız. Şifre değişeceği için dos ekranında yazan şifreyi mutlaka not ediniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz