Telefonunuz Suya Düşerse Yapmanız Gerekenler

/ 14 Ağustos 2019 / 1.342 / yorumsuz
Telefonunuz Suya Düşerse Yapmanız Gerekenler

Bu yazımızda telefonu suya düşen kullanıcıların acil olarak neler yapabileceklerini anlatacağız. İstemeden suya düşürdüğünüz tabletiniz ya da telefonunuzu, sudan çıkardıktan sonra neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Pahalı bir cihaz aldıktan sonra cihaza ne kadar iyi baksak da bazen istenmeyen sebeplerden dolayı sorun oluşabiliyor.

Telefonunuz suya düştüğü zaman acil yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz. Ancak telefonunuz suya düşmediyse bile bu adımları bilmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü telefonunuzun başına her an ne geleceğini bilemezsiniz. Aşağıda olan adımları dikkate alarak telefonunuzu kurtarabilirsiniz.

  • Telefonunuz suya düştüğü zaman, telefonunuz açık ise hemen kapatın.
  • Telefonunuzun bataryası çıkıyor ise hemen bataryayı çıkarın ve bir havlu yardımıyla kurutun.
  • Sadece batarya değil telefonunuzda sökülebilenleri hemen çıkarın. Mesela sim kartı, hafıza kartı, batarya gibi parçaları çıkarın çünkü elektronik cihazlarda kısa devre gerçekleşebilir.
  • Vakum yardımıyla ıslak olan yerleri çekin. Yani bataryayı söktüğünüz zaman içerisinde sıvı var ise vakum yardımıyla çekin. Sadece batarya değil, sim kart girişinde, hafıza kartı alanında olan sıvıları çekin.
  • Hava ile temasını sağlayın. Ayrıca havlu yardımı ile ıslak olan yerleri kurutun.
  • Kulak çöpü ile su kaçan detaylı yerleri temizleyin.
  • En son olarak telefonunuzu pirinç dolu bir kaba koyun. Pirinçler nemi çeker ve telefonunuzda yer alan suyu da pirinçler çeker. Telefonunuzu pirincin içerisine koyup birkaç gün bekletin ve açmayı deneyin. Bu adımlar sayesinde telefonunuzu kurtarmış olursunuz.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz