Windows Wauchos Virüsü Truva Atı

/ 29 Ekim 2017 / 1.951 / yorumsuz
Windows Wauchos Virüsü Truva Atı

Windows’un Başı Bu Seferde Wauchos Virüsü İle Belada 

Sürekli olarak virüs saldırılarına maruz kalan Windows bu sefer yeni bir trojan saldırısı ile mücadele ediyor. Başka zararlı yazılımları indirmek için Truva atı görevi üstlenen ve resmi olarak “Win32/TrojanDownloader.Wauchos” ismi ile anılan yeni Wauchos Virüsü Windows işletim sistemini son derece uğraştıracak gibi görünüyor. Üretilen yeni virüs başka zararlı yazılımları cihazınıza indirme görevi üstelen zararlı bir Truva atı.

Bilmediğiniz E-Postaları Sakın Açmayın 

Pek çok Truva atında olduğu gibi Wauchos Virüsü de e-posta yolu ile sisteme sızıyor. Son derece dikkat çekici başlıklarla kullanıcılara gönderilen “.exe, .bat, .pif, .scr ve .cmd” gibi uzantılar içeriyorlar. Bu nedenle başlık ne kadar dikkat çekici olursa olsun listenizde ekli olmayan kişilerden gelen e-postaları açmamanız öneriliyor.

İlk Hedef Sistem Bilgileri 

Açmış olduğunuz e-posta ile beraber Wauchos Virüsü hemen bilgisayarınıza bulaşıyor ve ilk olarak sistem bilgilerine saldırıyor ve işletim sistemindeki tüm bilgileri kopyalayarak bilgisayar korsanına gönderiyor. Bu sayede bilgisayar korsanı sistemde bir arka kapı açıyor ve tüm bilgilerinizi kopyalayacak bir geçişi sağlıyor.
 
Sistem Güncellemelerini İhmal Etmeyin 

Virüsten saldırısına maruz kalmak istemeyen kişilerin mutlaka lisanslı bir anti virüs programı kullanmaları ve sistem güncellemelerini düzenli olarak yapmaları büyük bir önem taşıyor. Yine buna ek olarak ne olursa olsun bilmediğiniz kullanıcılardan gelen e-postaları açmamanız büyük önem taşıyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz