Android Telefonlardan Kaldırılması Gereken Uygulamalar

/ 11 Nisan 2018 / 10.822 / yorumsuz
Android Telefonlardan Kaldırılması Gereken Uygulamalar

İşte şimdi kaldırmanız gereken 5 Android uygulama

Akıllı telefonlar, sadece depolama alanını değil, aynı zamanda telefonunuzun performansını ve pil ömrünü de etkileyebilecek gereksiz uygulamalar tarafından hızla tüketilir. Şimdi akıllı telefonunuzu temizleme zamanı. Hemen kaldırmanız gereken beş uygulamayı yazımızda bulabilirsiniz.

Batarya ömrünüzü azaltarak, çok fazla mobil veri kullanarak veya  reklamları çekerek: uygulamalar birçok yönden can sıkıcı olabilir. Bazen telefonlarımızda çok fazla uygulama birikir ve hangi uygulamanın ne işe yarıyor olduğunu çoğu zaman hatırlamayabilirsiniz. Bu uygulamaları bugün silin ve akıllı telefonunuzun keyfini çıkarın.

1. RAM kaydetmeyi iddia eden uygulamalar

Arka planda çalışan uygulamalar RAM’ınızı tüketir ve bekleme durumunda olsalar bile bataryanızın ömrünü kemirir. Belleğinizi artırdığını iddia eden uygulamaların ardındaki amaç, bu arka plan uygulamalarını sistematik olarak kapatmaktır. Ne yazık ki, bu problemi daha da kötüye götürdüğünü söyleyebiliriz.

Arka planda çalışan uygulamalar, kapattıktan sonra yeniden başlatılmalıdır. Uygulamaları yeniden başlatmak için bellek ve pil ömrü kullanılır ve bu uygulamaların sürekli olarak kapanması ve yeniden başlatılması, telefonunuzu kararsız hale getirebilir. Yani, bu hafıza kaydetme uygulamaları herhangi bir anlam ifade etmiyor. Ayrıca, Android, RAM kullanımını otomatik olarak yönetir ve bir uygulamayı ne zaman çalıştıracağını bilir, dolayısıyla üçüncü taraf uygulamaları gerekli değildir.

2. Temizleme uygulamasını silin

Temizleme uygulamaları, performansı artırmak için telefonunuzu temizlemeye söz verir. Silinen uygulamaları bazen bazı önbelleğe alınmış verileri geride bırakmak doğrudur, bu kadar özel bir temizleyici indirmek için gerekli değildir. Sadece Ayarlar > Depolama >bölümüne gidin ve Önbelleğe alınmış veriler‘e dokunun. Önbelleğ temizle diyin. Bu kadar basit

Alternatif olarak, tek tek uygulamaların önbelleğini, Ayarlar> Uygulamalar> İndirilenler ve bir uygulamaya hafifçe dokunarak temizleyebilirsiniz . Bir sonraki sayfada, Önbelleği Temizle‘ye dokunun .

Temizleme Master ve benzeri uygulamalar genellikle çok fazla pil gücü gerektirir ve bunların uygulama içi reklamcılığı aylık veri ödeneğinizden yararlanmanızı sağlar. Bu tür uygulamaları en kısa zamanda kaldırın.

3. Antivirüs uygulamaları  çoğu zaman için gereksizdir

Android cihazınız ve Play Store, antivirüs uygulamalarının yapabileceği her şeyi zaten yapabilir. Hırsızlığa karşı koruma için, Android Cihaz Yöneticisi ek bir uygulama olmadan güvenli bir şekilde çalışır. Bir uygulamanın aslında kötü amaçlı yazılımları gizleyip gizlemediğini belirten Google, Google Play Store ile otomatik olarak kontrol eder.

Sözde Android antivirüs uygulamaları , yalnızca Play Store’un dışında bulunan APK dosyalarını yükleyip kuruyorsanız kullanışlıdır. Ardından, kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma uygulamaları, yükleme sırasında bu uygulamaları inceleyebilir ve açmadan önce uyarıları sunabilir. Ancak, akıllı telefonunuzu dezenfekte edemezsiniz.

4. Pil koruyucular

RAM güçlendiricilere benzer şekilde, pil tasarrufu sağlayan uygulamalar genellikle bir çöp yığınıdır. Bu uygulamalar, dünyadaki en çok sevilen akıllı telefon sorunlarından birine çözüm sunuyor ve mucizeler vaad ediyor. Pil tasarrufu sağlayan uygulamaların yalnızca kullanışlı uygulamalar olarak gizlenmiş reklam panoları olduğu gerçeğinin sadece birkaç istisnası vardır.

Pil ömrünü gerçekten arttırmak için, işletim sisteminden ve çalışan tüm servis ve uygulamalardan gelen enerji talebini azaltmanız gerekir. Dolayısıyla, etkili olmak için, enerji tasarrufu sağlayan uygulamaların çalışan Android’in kontrolünü ele geçirmesi gerekir. Ancak Android, root ayrıcalıkları olmadan kontrol edilemediğinden, Play Store’da bulunan uygulamalar kolayca devreye girip kontrolü ele geçiremez. En iyi ihtimalle, uygulamalar çok fazla Energon küpünü çiğneyerek sizi uyarabilir veya uyarır, ancak bu konudadır. Gücün aç olduğu uygulamaları kapatırsa, muhtemelen bu uygulamalar otomatik olarak yeniden açılır. Böylece, etki tersine çevrilir ve enerji tüketimi aslında artabilir.

Alternatif olarak Bataryalarınızı açın . Listedeki en yüksek tüketimi içeren uygulamayı bulun ve kapatmayı zorlayın. Bazı uygulama hataları da bu şekilde çözülebilir, bu da başlangıçta artan enerji talebine neden olmuş olabilir.

5. Varsayılan Bloatware silebilirsiniz

Birçok akıllı telefonun önceden yüklenmiş birçok uygulaması var. İster otel rezervasyonu, ister oyunlar, isterse işlevsel olarak sorgulanabilir ofis uygulamaları olsun, pek çok üretici, Google’dan zorunlu uygulamalar dizisinin yanında kendi gereksiz uygulamalarını da yükler. İdeal olarak, sadece depolama alanı boşa harcanır, ancak en kötü durumda, pil ömrünü, ekran gayrimenkulünü alırlar ve hatta kaldırılamazlar.

Bu nedenle, uygulama listenize bakmak ve önceden yüklenmiş uygulamaları silmek faydalı olacaktır. Bunu yapmanın en kolay yolu, uygulama çekmecesindeki ilgili uygulamayı ele geçirip uygulama bilgisi simgesine çekmektir. Ardından, uygulamanın kaldırılamıyor veya yalnızca devre dışı bırakılabileceğini görürsünüz. İkinci seçenek sadece uygulamanın yeniden başlatıldığında başlatılmayacağı ve uygulama çekmecesinden kaybolduğu anlamına gelir, ancak yine de alan işgal etmeye devam eder – bu devre dışı bırakılmış uygulamalar yalnızca telefonunuzu rotladıktan sonra tamamen kaldırılabilir.

Bazı satıcılar, akıllı telefonunuzdaki Facebook, Twitter veya diğer sosyal ağları kaldırmanıza izin vermez. Bu, sosyal medyayı önemsemeyen kullanıcılar veya cihazında yer açmak için uygulamaya ihtiyaç duymayan kullanıcılar için can sıkıcıdır. Sonuçta, birçok durumda, mobil site yeterli yeterlidir.

Çözüm, akıllı telefonların, bloatware – örneğin Huawei ve Honor’un kaldırılmasına izin veren üreticilerin satın alınmasıdır. Veya yalnızca Google veya Lenovo gibi birkaç üçüncü taraf uygulamasıyla gelen akıllı telefonlar satın alın.

Başka Hangi Android uygulamaları kaldırmalıyım?

Kullanmadığınız herhangi bir uygulamayı kaldırmayı düşünmelisiniz, özellikle büyük bir pil boşalmasına neden oluyor gibi görünüyor veya aşırı veri tüketiyor. Ayarlar menüsünüzde pil ayarları sayfanıza veya veri kullanım sayfanıza giderek son iki durumda hangi uygulamaların en büyük etkiye sahip olduğunu kontrol edebilirsiniz .

Hangi Android uygulamalarını kaldırmanız gerektiğini düşünüyorsunuz? Hangileri kaldırmakta zorlanıyorsunuz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz