En iyi web tarayıcısı: Chrome, Edge, Firefox ve Opera İncelemesi

/ 14 Şubat 2019 / 3.930 / 1 Yorum
En iyi web tarayıcısı: Chrome, Edge, Firefox ve Opera İncelemesi

 

Web tarayıcısı, PC’nizdeki en önemli yazılım parçasıdır – en azından çoğu kullanıcı için. Bir iş istasyonunda, numaraları ezme ya da sonraki Yıldız Savaşlarını düzenlemediğiniz sürece, muhtemelen bilgisayarınızın zamanının çoğunu bir web uygulamasına veya bir web sitesine bakarak geçirirsiniz.

Bu nedenle, iş için her zaman en iyi araca sahip olduğunuzdan emin olmanız önemlidir. 2019 yılında Internet Explorer içermez. Hala Windows için yerleşik seçeneği istiyorsanız, bu, Edge’in (veya en azından onun temel teknolojisinin) Chromium tabanlı bir tarayıcıyla değiştirilmesini planladığı kadar uzun olmasa da, Edge olacaktır. Edge’e ne olursa olsun, Google’ın Chrome, Mozilla Firefox ve Opera gibi birçok seçenek var.

2019’un başlarında nasıl yığıldıklarını görmek için dört büyük tarayıcıya (Edge dahil) bir göz atalım. Bu yılki en sevdiğimiz bölümün Opera olduğunu görmek sizi şaşırtabilir. Nedenini bulmak için okumaya devam edin.

Chrome

Çok yıllık bir favori olan Google Chrome, hem StatCounter hem de NetMarketShare metrik çizelgelerini çok büyük bir farkla üstlendi. Google’ın tarayıcısı, devasa uzantı kitaplığı ve odak noktasını tarayıcının süslemelerine değil, web içeriğine koymanın yolunu kullanması nedeniyle özel bir hayran kitlesi oluşturdu.

Chrome bir zamanlar olduğu kadar basit değil, ancak kullanımı çok kolay. OmniBar olarak bilinen dev bir URL çubuğu dışında bir uzantı, yer imi simgesi, sekme vb. Dışında Chrome için fazla bir şey yok.

Yine de Google, Google’ın hizmetleriyle derinlemesine entegrasyon da dahil olmak üzere tarayıcının içindeki her türlü özelliği gizlemenin bir yolunu bulmaya devam ediyor. Bu, yer imlerinizi, şifrelerinizi, açık sekmelerinizi ve daha fazlasını cihazlar arasında senkronize etmenize olanak sağlar. Chrome, ayrıca bir aile makinesinde, yerleşik bir PDF görüntüleyicide, yerleşik Google Çeviri işlevinde, bir görev yöneticisinde ve her zaman kullanışlı Yapıştır ve git içerik menüsü öğesinde ihtiyaç duyduğunuzda çoklu hesap desteğine de sahiptir .

Kişilerin Chrome hakkında bir şikayeti varsa, tarayıcı kullanılabilir belleği yiyordur. 2015’teki tarayıcı testlerimiz Chrome’un kesinlikle bir hafıza canavarı olduğunu gösterdi, ancak birkaç yıl sonra testlerimizde oldukça başarılı geçti.

Firefox

Genişletilebilirliği seven ancak Google yapımı bir tarayıcının sağlayabileceğinden daha fazla gizlilik isteyen kullanıcılar için, açık kaynaklı Mozilla Firefox mükemmel bir seçimdir. Firefox, diğer tarayıcıların genişletilebilir hale gelmesinin önünü açtı ve Firefox’un nispeten yeni uzantı mimarisi, kataloğunun bir gün Chrome’un Web Mağazasıyla eşleşmesine yardımcı olacağını umuyor. Firefox’ta ayrıca açık ve son sekmelerinizi, göz atma geçmişinizi ve yer işaretlerini tüm cihazlarınızda görmek için bir senkronizasyon özelliği bulunur.

Firefox 64, Mozilla’nın, yenilenen simgelerle yeni ve güncellenmiş bir tasarım ve geçmişinizi, cep okuma listenizi, indirilenleri ve senkronize edilen sekmeleri barındıran yeni bir kütüphane bölümü olan Firefox 57 ile gördüğümüz tarayıcısını güncelleme çabalarına devam ediyor. Firefox 64 buna yeni bir görev yöneticisi ve Windows 10’un yerel paylaşım aracını kullanma yeteneği ekliyor – kişisel olarak, eski kopyala ve yapıştır yönteminin hala üstün olduğunu düşünüyorum.

Firefox’un son yıllarda gerçekten öne çıktığı yer, tarayıcının gizli moduyla . Tüm tarayıcılar, kayıtlı geçmişinizde etkinliklerin hiçbiri kaydedilmeden göz atmanıza izin veren özel bir moda sahiptir. Ancak çoğu zaman bu özel modlar web sitelerinin söz konusu oturumdaki etkinliğinizi izlemesine izin verir. Firefox, gizli modunu kullanırken reklam ve izleyici engelleyicileri ekleyerek bunu ortadan kaldırır.

Opera

Chrome’dan önce, Opera uzman kullanıcılar arasında popüler bir seçimdi, eskiden Opera CEO’su Jon Stephenson von Tetzchner Vivaldi ile geri almaya çalışıyor . Bugün Opera, gerçekten daha az oy alan tarayıcılardan biri. Chrome’la aynı temel teknolojilere dayanmaktadır (Blink işleme motoru ve JavaScript V8 motoru), bu da birçok Chrome uzantısını çalıştırabileceği anlamına gelir; Chrome Web Mağazası’ndan uzantı yüklemek için bile bir uzantı vardır.

Opera ayrıca, web sayfalarını Opera sunucularına sıkıştırarak yükleme süresinden ve bant genişliğinden tasarruf sağlayan Turbo gibi sıra dışı özelliklere de sahiptir. Ayrıca, URL’nin çoğunu gizleyen, kullanıcıların Google.com’da veya google.com.scam.com’da olduklarını kolayca ve net bir şekilde görebilmelerini sağlayan – scam.com’un gerçek web sitesi olduğu alan adında etki alanı adı verilen hoş bir güvenlik özelliği de vardır.

Daha yakın bir zamanda Opera , WhatsApp, Facebook Messenger ve Telegram gibi hizmetlere tek tıklamayla erişimi olan sosyal kenar çubuğuna kendi girişini yaptı . Chrome ve Firefox gibi, Opera da kendi cihazlar arası senkronizasyon özelliğine sahiptir.

Microsoft Edge

Microsoft Edge her zaman devam eden bir çalışma olmuştur ve şu anki haliyle terk edilmek üzeredir. Microsoft, Aralık ayında Edge’in Chromium tabanlı bir tarayıcı olacağını açıkladı . Geçiş gerçekleştiğinde, Edge’in Chrome ve Opera ile benzer temelleri olacaktır. Tam olarak bu geçişin ne zaman gerçekleşeceği belli değil, ancak 2019’un sonundan önce veya 2020’nin başlarında bekleniyor.

Aşağıda, Edge’in geçerli sürümünün performansının bazı açılardan oldukça iyi olduğunu göreceksiniz, ancak hız 2019’da bir tarayıcı için sadece önemli bir faktördür. Edge uzantıları kütüphanesi küçüktür ve temel teknolojisinin devam etmekte olduğunu belirleyecektir. uzakta. Edge’in senkronizasyon işlevselliği hala sık kullanılanlar ve okuma listesi ile sınırlandırılmış ve tarayıcı güncellemeleri yeterince hızlı alamıyor. Edge Chromium tabanlı bir tarayıcı haline geldiğinde bu sorunların tümü düzelmeli.

Mevcut eksikliklerine rağmen, Edge bazı kullanıcılara hitap edecek birçok yararlı özelliğe sahiptir. Edge, Windows 10’un mürekkep özellikleriyle ve OneNote ile derinlemesine tümleştirilerek bir web sayfasını kırpmayı, açıklama eklemeyi ve not defterine kaydetmeyi kolaylaştırır. Cortana, Edge’in büyük bir parçası. Hızlı bir şekilde bilgi aramak, fiyatları karşılaştırmak veya hızlı bir hesaplama yapmak için Microsoft’un dijital asistanını kullanabilirsiniz.

Chrome gibi, Edge de bir döküm özelliğine sahiptir. Aynı zamanda, bir web sitesi koleksiyonunu saklamak için şık bir kenara sekme özelliği bulunmaktadır. Diğer artılar arasında e-kitapları (tabletler için harika) ve PDF’leri okuma ve açıklama ekleme, web sitelerini görev çubuğuna kolayca sabitleme, sık kullanılanlar listesindeki URL’leri düzenleme, tam ekrana göz atma, web sitesi izinlerini görme ve yönetme ve web içeriğini sesli okuma ” . Bununla birlikte, belki de en yeni özellik, uygun uygulamaları yükleyerek web sayfalarını bilgisayarınızdan PC’nize itmenizi sağlayan “PC’de Devam Et” seçeneğidir.

Nisan 2018 Güncellemesinde, Edge, sekmeleri ve otomatik form dolgusunu sessize alma yeteneği, güncellenmiş bir açılır menü ve gerçekte yapmadığınız tüm web reklamlarını ve diğer titizlikleri ortaya çıkaran karmaşasız baskı dahil küçük ancak önemli özellik artışları elde etti basılı sayfada gerek. Edge ayrıca, EPUB dosyalarındaki anlatım desteğiyle e-kitap okuma deneyimini ve not almayı arttırdı.

Daha yeni Ekim 2018 Güncellemesi, web sitelerinde otomatik oynatma videolarının engellenmesiyle küçük bir gelişme sağladı. Edge’in şu anki durumu hakkında daha fazla bilgi için, Windows 10 Nisan 2018 Güncelleme İncelememizi ve Ekim 2018 Güncellemesini inceliyoruz .

Deneyler

Dört yarışmacımızın yolsuzlukları üzerine genel bir bakış ile işimize başlayalım. Hangi tarayıcının 2019’da bant genişliğine yaklaştığını görmek için çeşitli testler kullandık

araçlar. JavaScript’i değerlendirmek için JetStream ve şu anda desteklenmeyen Octane 2.0 ve SunSpider 1.0.2 kıyaslama araçlarını kullandık. Ardından tarayıcıları simüle web uygulaması iş yükleri altında test etmek için WebXPRT 2015 ve Speedometer’e döndük.

Sonunda hızlı bir şekilde art arda tek bir pencereye 20 web setini yükleyerek CPU ve RAM kullanımına göz attık. Tüm sekmeler yüklenmeye başladığında, 45 saniye bekledik ve sonra CPU ve RAM kullanımını kontrol ettik. Fikir, tarayıcının ağır bir iş yükü sırasında kullanacağı sistem kaynaklarının miktarını görmekti.

Bu test için Flash ayarlarını göz ardı ettik ve her bir tarayıcıyı varsayılan durumunda bıraktık. Son yıllarda, çoğu tarayıcı üreticileri olarak sağlayan Flaş de-vurgulamışlardır “ oynat tıklayın ” ve gereksiz web sitesi elemanları engelleme Flaş kullanın. Flash dışarı çıktığından (ve çoğu kullanıcının ilk başta Flash ayarlarıyla karıştırılma olasılığı yoktur), her şeyi olduğu gibi bırakmaya karar verdik. Testler sırasında hiçbir uzantı yoktur, hesap kayıt yaptırmaz veya ayarlarla kasıtlı olarak uğraşılmaz: Sadece ham tarayıcı işlemi.

Test cihazımız, Windows 10 Home yüklü bir Acer Aspire E 15-575-33BM dizüstü bilgisayardı. Ekim 2018 güncellemesi bu makineye henüz çıkmamıştı, bu yüzden hala Nisan 2018 Güncellemesini geçiyor. Dizüstü bilgisayarda ayrıca 1 TB sabit disk, 4 GB RAM ve Intel Core i3-7100U da var. Her tarayıcı bir ethernet bağlantısı üzerinden test edildi.

Performans resim

Hem JetStream hem de SunSpider’e baktığımızda, Edge 17 Mayıs 2018’de olduğu gibi yine geniş bir marjla birinci oldu. SunSpider bir süredir kullanımdan kaldırıldı ve artık desteklenmiyor, ancak önceki testlere dayanarak sonuç bekleniyordu.

Firefox’un JetStream skoru (daha yüksek) daha da kötüye gidiyor, Kasım 2017’de 125.43’ten Mayıs 2018’de 120.31’den Ocak 2019’da 112.39’a düşüyor. SunSpider için daha düşük ve Firefox’un son puanları Kasım 2017’de attığı 290’a göre çok daha kötü.

Artık desteklenmeyen Octane 2.0 için Firefox bu turda en üst sırada yer aldı, ardından Edge en altta gelirken Chrome ve ardından Opera tarafından yakından takip edildi. Bu, Mayıs 2018’den Opera’nın Firefox’la üçüncü olduğu sırada en üst sırada olduğu zamandan oldukça farklıydı.

Bir dizi HTML 5 tabanlı yapılacaklar listesinden hızlı bir şekilde yinelenen daha modern Hızölçer testine geçerken, Chrome, Mayıs 2018’de gördüğümüz gibi, Google’ın Blink tabanlı kuzeni Opera’sı bir saniye sonra zirveye çıktı. ; ancak, bu testte tüm tarayıcılar için rakamlar gözle görülür şekilde daha kötüydü. Chrome ve Opera son kez sırasıyla 110 ve 106.7 puan alırken, bu sefer skorlar 51.5 ve 50.2 civarındaydı. Firefox 42.8’de üçüncü, Edge ise 30.2’de üçüncü oldu.

Sayılar WebXPRT 2015 için daha yakındı ve bir kez daha işler Mayıs 2018 ile aynı kaldı. WebXPRT 2015, fotoğraf koleksiyonlarından çevrimiçi not almaya ve veri setlerine kadar çok sayıda web uygulaması kullanıyor. Bu test, tarayıcılar için bir PCMark gibi ve aklıma gelen en önemli testlerden biri. Firefox burada öne çıktı, Chrome ve Opera birbirine oldukça yakındı ve ardından izleyen bir Edge geldi. Yine, daha yüksek iyidir.

Sonunda hafıza ve CPU testlerine geliyoruz. Ortalama bir bilgisayar olan 20 sekmeli ve çoğunlukla medya açısından zengin sitelerin hepsini tek seferde çarparak, iyi bir CPU ve bellek yığını oluşturacağız. Bu tarayıcıların çoğu bu açıdan hayal kırıklığına uğratmadı. Bununla birlikte, tarayıcıların çoğu CPU kullanımı açısından birkaç ay önce olduğundan daha iyi puan aldı ve bellek kullanımı aynıydı. Hafızanın istisnası, Mayıs 2018’de alışılmadık derecede düşük bir hafıza puanına sahip olan ancak Ocak ayında hafızasını düşüren antics’e geri dönen Chrome olacaktır.

Opera biraz CPU kullanımı açısından en iyi sanatçıydı, Chrome ikinci sırada geliyor, ardından Edge geliyordu, Firefox ise bu zaman zarfında en büyük domuz oldu. Firefox’un daha da kötüleştiğini söylemek değil. Aslında, CPU yüzdesi Haziran 2018’de sahip olduğu yüzde 86’dan çok uzakta değil. Ancak diğer tüm tarayıcılar önceki skorlarına göre gözle görülür iyileştirmeler yaptı.

İkincilik Chrome’a ​​gitti, ardından Edge ve Firefox biraz daha CPU işlemcisinde ortaya çıktı.

Sonuçlar hafıza için biraz farklıydı. Edge’in bu seferinde, Microsoft’un ölüm tarayıcısı için henüz en düşük puanı alan kıç tekmeliyordu. Ancak çok heyecanlanma, çünkü Edge’in puanları her zaman biraz zor. Geçtiğimiz günlerde de benzer problemler yaşadık; PC’ler, sekmeler yüklenirken genellikle aşırı yüklenmiş sistem kaynaklarından dondu. Görev yöneticisinin puanları düşürecek kadar hızlı ve hızlı bir şekilde merkeze ulaşmayı başardık, ancak çektiğimiz ekran görüntüsü gözle görülür derecede uzun sürmedi. Buradaki sonuç, Edge’de birden fazla sekme bulunan güçlü kullanıcıların hala iş yapmaya çalışırken ciddi bir acı hissedecekleri. Bir sonraki en düşük hafıza domuzu Opera idi, arkasından Firefox arkasından Chrome ile yakından takip edildi, ancak sonuçlar Opera ve Chrome’dan çok uzakta değildi.

Ve kazanan…

Peki kim kazanır? İşte biz böyle görüyoruz.

Opera, stres testinde iyi bir gösterim ve diğer birkaç önemli önlemle kazanma konusunda üst sıramızı kazandı.

Chrome bu sefer ikinci sırayı aldı. Canlı stres testinde iyi bir performans sergiledi ve birçok bakımdan Opera’ya yakındı. Birçok kişi Chrome’u sever ve bizi yanlış anlamayın, bu harika bir tarayıcıdır. Ancak, tüm avantajlarını kaybetmeden Chrome’dan uzaklaşmak istiyorsanız, Opera, Chrome’un neredeyse tüm olanaklarını destekleyebildiği için mükemmel bir seçimdir. Ayrıca sosyal kenar çubuğu, diğer tarayıcılarda bulamayacağınız benzersiz bir özelliktir.

Mayıs 2018’de olduğu gibi Mozilla’nın tarayıcısına bronz vermek zorunda kaldık. Firefox 64’ün performans puanları, son zamanlarda olduğundan çok farklı değildi, diğerleri ise kayda değer gelişmeler kaydetti. Firefox’un yeni Quantum sürümleri öncekilerden çok daha iyi, ancak mallar sıralamada yükselmek için orada değildi. Firefox’un WebXPRT’de en iyi performans gösterdiği gerçeği büyük bir işaret ve stres testi daha iyi olsaydı, en üst sıraya veya en azından ikinci sırayı almış olabilir.

Microsoft’un tarayıcısına gelince … pekala, bu sefer Edge’in etrafında bile onurlu bir söz bile yok. Bugünlerde Edge daha çok “iyi, kimin umrunda?” Dır. Her zaman daha az tarayıcı olmuştur ve bazı performans iyileştirmeleri görmüş olsak da, bu noktada gerçekten önemsizdirler. Edge bir günlük tarayıcı olarak en iyi şekilde kullanılabilir ve artık Edge’in çöp kutusuna yöneldiğini bildiğimizden beri her şeyin değişeceği şüphelidir. Bu kötü haber. İyi haber, Microsoft Edge’in (ismin aynı kaldığı varsayılarak) yılın sonundan önce çok farklı bir canavar olması gerektiği.

Özetle: Opera’yı deneyin ve bizim için olduğu gibi sizin için de iyi performans gösterip göstermediğini görün. Chrome’u vazgeçmek için fazla seviyorsanız, yapışmasını sağlayın. Bu arada, Firefox, Chrome DNA ile oluşturulmamış bir şey istiyorsanız hala sağlam bir seçenek. Bu da küçük bir mesele değil, çünkü Edge önümüzdeki aylarda elden geçirildikten sonra, Chromium olmayan bir tarayıcı bulmak nadir bir şey olacak.

Kaynak : PCWorld


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Teknoloji sektörünü uzun yıllardır takip edip makaleler yazmaktayım. İşini hakkıyla yapan bir siteye katkı verebildiğim için çok mutluyum.

Yorum yaz

En iyi web tarayıcısı: Chrome, Edge, Firefox ve Opera İncelemesi (1 Yorum)

  1. kardeş teknoloji sitesi yönetiyorsunuz ama yabancı sayfa içeriğini olduğu gibi online çevirip kopyala yapıştır yapıyorsunuz. insanda biraz utanma olur. sene olmuş uzay çağı. ve sayfa otomatik yenileniyor bu ikinci yazışım. böyle rezil bi site görmedim.